07CBE

"...a proposta apresenta uma tripartição segundo os elementos vernáculos, a Base, com uma imagem de monobloco estático e megalítico, onde se encerram as funções de carácter menos público, a zon a de Pilotis, onde se situam todos os espaços públicos da casa, e que explora a relação visual e física com o exterior, e por fim o Bloco “gravítico” onde se situam os espaços privados da habitação." www.spaceworkers.pt
16 Pins51 Followers
Spaceworkers' 07CBE House features  cantilevered and transparent storeys

Spaceworkers' 07CBE House features cantilevered and transparent floors

spaceworkers®

spaceworkers®

spaceworkers®

spaceworkers®

spaceworkers®

spaceworkers levitates megalithic be-house to defy gravity in portugal

spaceworkers®

spaceworkers®

spaceworkers®

BE House is an architectural layer cake. Designed by Portuguese architecture firm spaceworkers, the residence in Paredes, Portugal, is divided over three floors with each “layer” fulfilling a specific function.

spaceworkers®

spaceworkers®

spaceworkers®

Built by spaceworkers in Paredes, Portugal with date Images by FG+SG - architectural photography. The idea of a vernacular architecture (forgotten) and how it seeks to form a clear speech between the landscape and p.

spaceworkers®

The glass-walled living areas of this house in Paredes, Portugal, are sandwiched between a top floor wrapped in opaque panels and a basement clad in rugged shale tiles

spaceworkers®

spaceworkers®

spaceworkers®

spaceworkers levitates megalithic be-house to defy gravity in portugal - designboom

spaceworkers®

house by Spaceworkers

Pinterest
Search