O bolo rei para mim é o simbolo do Natal,acho que não pode faltar na mesa nesse dia.  O primeiro que fiz foi uma receita da revista L...

Bolo Rei, or Kings Cake, is a traditional Portuguese cake that is typically eaten during Christmas until the Dia de Reis on January It is a staple dessert in any Portuguese home during …

Bacalhau à Lagareiro #CozinhaPortuguesa, #PratosdePeixe, #Refeições

Bacalhau a Lagareiro: Roasted cod served with Garlic Olive Oil alongside roasted potatoes known as "Batatas ao Murro".

Apple Rose - Pretty, bus still easy to make with the kidz!

Apple Rose Ingredients 400 g puff pastry dough 3 apples 6 tablespoons sugar 2 tablespoons cinnamon Juice of half lemon Instructions Cut apples into quarters, remove coatoarele, then cut into thin s…

Recipe both in Portuguese and English on how to make 'pastéis de nata'. even though it will never come out like the store ones

Recipe both in Portuguese and English on how to make 'pastéis de nata'.my favorit portuguese sweet

Cinco Quartos de Laranja: Carapaus no forno

Carapaus no forno

BBQ chicken with piri piri sauce Recipe on Yummly. @yummly #recipe

BBQ chicken with piri piri sauce

BBQ chicken with piri piri sauce Photo by Yvonne Duivenvoorden. Excerpted from Chatelaine Modern Classics. Copyright (c) 2010 Rogers Publishing Ltd. with permission of John Wiley & Sons Canada, Ltd.

Bolo-Rei

My Common Table

Bolo-Rei


clock
25 minutes
Ingredients
∙ Makes 6
Ingredients
  • 10 g fermento fresco de padeiro
  • 30 g farinha de trigo T55
  • 25 ml leite tépido
  • 25 ml vinho do Porto
  • 25 ml aguardente
  • 40 g passas de uva
  • 40 g manteiga, à temperatura ambiente
  • 40 g açúcar
  • Raspa fina de 1/4 de limão
  • Raspa fina de 1/4 de laranja
  • 1/2 colher de chá de extracto de baunilha (veja aqui como fazer extracto de baunilha caseiro)
  • 1 ovo
  • 160 g farinha sem fermento T55
  • 1/4 de colher de chá de sal fino
  • 50 g frutas cristalizadas cortadas em pedaços pequenos
  • 50 g frutos secos picados grosseiramente (avelãs, nozes, amêndoas, pinhões)
  • 1 gema de ovo
  • Frutas cristalizadas e frutos secos para decorar
  • 1 colher de sopa de geleia ou doce, diluída num pouco de água
  • Açúcar em pó para polvilhar

More like this

Pinterest
Search